Contact opnemen

Voor meer informatie...

Elzinga Rietdekkers

Vogelsang 56a, 9271 GD
De Westereen
(Zwaagwesteinde)

T/F: 0511 44 17 61

M: 06 207 469 48

E: info@elzingarietdekkers.nl

Elzinga rietdekkers is lid van de vakfederatie rietdekkers

Onderhoud van rieten daken

Onderhoud is heel belangrijk voor uw rieten dak..

Om de levensduur van een rieten dak zoveel mogelijk te verlengen heeft het dak preventief onderhoud nodig. Natuurlijk kunt u zelf visueel inspecteren of het dak aan een onderhoudsbeurt toe is. Daarbij dient u wel aan uw veiligheid te denken. Van onderaf is het moeilijk te zien of de nok in goede staat verkeert. Schakel voor uw dakinspectie daarom Elzinga Rietdekkers in. Het is een goed idee om af te spreken dat Elzinga Rietdekkers na een jaar weer langskomt om te controleren hoe het dak er voorstaat. Reparatie is vele malen goedkoper als er regelmatig onderhoud plaatsgevonden heeft!

Hoe vaak preventief onderhoud moet plaatsvinden, is afhankelijk van de kwaliteit van het gebruikte riet en van externe omstandigheden:

  • Staat het pand in een bosrijke omgeving (het dak droogt slecht door schaduw en druppende bomen)
  • Aantasting door zure regen / voedselrijke neerslag
  • Mos en algen groei
  • Vogel en stormschade

Het preventieve onderhoud bestaat onder meer uit de bestrijding van algen en mos en het herstellen van beschadigingen, zoals de voegen van nokvorsten, vogelschade of andere onvolkomenheden die het oog van de vakman direct opvallen. Dit preventieve onderhoud verlengt de levensduur van het dak aanzienlijk.

Elzinga Rietdekkers Nok Afwerking Elzinga Rietdekkers Nok afwerking Elzinga Rietdekkers Nokafwerking